Diensten
Stichting Schuldhulp en Bewindvoering Achterhoek helpt mensen met het regelen van de financiën. Hierdoor ontstaat rust waardoor er ruimte ontstaat voor andere zaken. Stichting Schuldhulp en Bewindvoering Achterhoek helpt via budgetbeheer, budgetcoaching of incidentele ondersteuning.


Budgetbeheer
Budgetbeheer lijkt veel op beschermingsbewind. Bij budgetbeheer beheert Stichting Schuldhulp en Bewindvoering Achterhoek de financiën van de klant. Belangrijke verschillen met beschermingsbewind zijn dat budgetbeheer niet via de rechtbank loopt en dat de klant meer eigen verantwoordelijkheid over zijn financiën blijft houden.

Budgetcoaching
Soms heeft een klant wel problemen met de financiën, maar is het niet nodig dat Stichting Schuldhulp en Bewindvoering Achterhoek het financiële beheer overneemt. Bij budgetcoaching krijgt de klant hulp, maar blijft hij zelf de dingen doen. Stichting Schuldhulp en Bewindvoering Achterhoek helpt bijvoorbeeld met het uitzoeken van de administratie, het inventariseren en analyseren van de schulden, het aanvragen van voorzieningen, het maken van betalingsafspraken met schuldeisers, het doen van belastingaangifte of het maken van bezwaar tegen een overheidsbesluit.

Beslagvrije voet
Bij veel mensen met schulden ligt er een beslag op het inkomen. Hierbij geldt de beslagvrije voet. De beslagvrije voet is het gedeelte van het inkomen waaraan de beslaglegger niet mag komen. Heel vaak wordt  de beslagvrije niet goed vastgesteld. Hierdoor ontvangt de klant te weinig inkomen waardoor er weer nieuwe schulden ontstaan.  Stichting Schuldhulp en Bewindvoering Achterhoek zorgt dat de beslagvrije voet correct wordt vastgesteld. Vaak kan dit met terugwerkende kracht en krijgt de klant geld terug van de beslaglegger!

Andere vormen van incidentele ondersteuning
Alle werkzaamheden die Stichting Schuldhulp en Bewindvoering Achterhoek doet binnen budgetbeheer of budgetcoaching, doet Stichting Schuldhulp en Bewindvoering Achterhoek ook incidenteel. Bijvoorbeeld het aanvragen van een voorziening of het doen van belastingaangifte.

Hoe aanmelden?

Neem contact op met Stichting Schuldhulp en Bewindvoering Achterhoek voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via telefoon 0623861052, e-mail info@ssbachterhoek.nl  of het contactformulier.

Kosten
Omdat wij bij uitgebreid budgetbeheer dezelfde werkzaamheden verrichten die een bewindvoerder dient te verrichten, worden as uitgangspunt dezelfde kosten in rekening gebracht.  Deze tarieven zijn vastgesteld door of afgeleid van de Regeling beloning curatoren, bewindvoerders en mentoren. 

Deel deze pagina