Schuldenproblematiek draait vaak om meer dan geld alleen. Meestal zijn mensen met financiële problemen ook de grip op hun leven kwijt en belanden in een negatieve spiraal. Schulden lopen steeds verder op en mensen gaan steeds slechter functioneren, zowel privé als op het werk. Om de negatieve spiraal te doorbreken is het belangrijk dat mensen weer overzicht krijgen op hun situatie en dat zij ervaren dat zij zelf iets aan hun situatie kunnen veranderen. De dienstverlening die Stichting Schuldhulp en Bewindvoering Achterhoek biedt, is erop gericht dat mensen met schuldenproblematiek zelf weer het heft in handen nemen. Onze ervaring is dat klanten al na het eerste gesprek weer wat lucht krijgen en meer perspectief zien.

Missie

Stichting Schuldhulp en Bewindvoering Achterhoek heeft als doelstelling om mensen te begeleiden naar een situatie waarbij schulden geen belemmering meer vormen om deel te nemen aan het maatschappelijke verkeer. Tevens willen wij de kwaliteit van de schuldhulpverlening, budgetbeheer, budgetcoaching en bewindvoeringen in Nederland verbeteren.

Werkgebied

Stichting Schuldhulp en Bewindvoering Achterhoek wil zich onderscheiden door een aktieve opstelling en samenwerking met de klanten. Wij kunnen klanten in heel Nederland helpen. Het ligt echter voor de hand dat klanten uit de naaste omgeving komen van Berkelland of de Achterhoek. Hieronder verstaan wij Berkelland, Haaksbergen, Lochem, Bronckhorst, Oost Gelre, Winterswijk, Aalten, Oude IJsselstreek, Montferland, Hof van Twente, Hengelo, Enschede, Losser, Oldenzaal, Dinkelland,  Borne, Almelo, Wierden, Tubbergen, Twenterand, Hellendoorn, Wierden, Rijssen-Holten en Doetinchem.   

Deel deze pagina